Salgsutvikling og Salgstrening med LADEGAARD Norge AS

En av de fagområdene LADEGAARD Norge AS har mest etterspørsel innen er salg og salgstrening.

Mer en noen gang skiller de profesjonelle selgerne seg ut i landskapet, og det som oftest kjennetegner disse er en særdeles proaktiv holdning, god oppfølging, behagelig, men direkte og målrettet tilnærming samt evnen til å tilføre kundene merverdi.

I LADEGAARD tror vi at dette er egenskaper som de fleste kan utvikle, men det krever mer en et morsomt foredrag mellom to fester på høyfjellshotellet. For å kunne utvikle egenskaper, holdninger og vaner så må man omsette teorien til praktiske handlinger, slik at man kan knytte den opp i mot en selvopplevd erfaring. Først når vi har dette vil vi kunne videreutvikle kompetansen, og nærme oss målet.

For å oppnå dette benytter LADEGAARD seg av Blended Learning, som inkluderer en rekke verktøy, i tillegg til selve samlingene.

Derfor setter vi et veldig klart fokus på å involvere deltakerne aktivt i samlingene, både gjennom diskusjoner, gruppeoppgaver og rollespill. Dette i tillegg til foredrag og erfaringsutveksling. Vi skaper samlinger med et levende fagstoff, inspirerende foredrag og høy læringsgrad.

Måten vi jobber på for å finne riktig løsning for bedriftene, er å innlede dialogen rundt konkrete behov og mål i bedriften, deretter går vi sammen med kundene våre i et skissemøte for å sikre oss at prosessen fokuserer på de riktige momentene, men også for å sikre at den oppleves av deltakerne som en integrert del av arbeidsdagen.

Dette gir oss en meget høy grad av skreddersøm, og gjennom løpende dialog med våre kunder underveis i prosessen, sikrer vi at vi kan spisse samlinger og tema til dagsaktuelle utfordringer.

 

Ta kontakt for å få mer informasjon om våre salgsutviklingsprosesser.kontakt

 

Nøkkelen til det gode Salg

Utviklingspakken Nøkkelen til det gode salg brukes av selgere til å utvikle ferdigheter, oppdatere seg på fagstoff, og til å få gode råd til salgsprosessen. Av salgsledere til å bedre forstå sin rolle, som et oppslagsverk med verktøy og teknikker for  coaching av sine ansatte, og til daglig inspirasjon. Av salgsdirektøren som et verktøy for bedre å kunne organisere salgsarbeidet i virksomheten og ikke minst for å få inspirasjon til hvordan man skal coache andre for å oppnå resultater.

Pakken inneholder et oppslagsverk om salg, fullt av praktiske råd og eksempler, CD og podcasts for å lære mens man er på farten, tilgang til www.detgodesalg.no, samt en rekke fagartikler og nedlastinger.

Utbytte med Nøkkelen til det gode salg:

  • Utvikling av selgere uten at de trenger å være mye borte fra det daglige salgsarbeidet.
  • Utdanningen blir en naturlig del av hverdagen.
  • Man kan følge selgerne sine, selv med store geografiske avstander.
  • Nye medarbeidere kan til enhver tid gå i gang med treningen.

Nøkkelen til det gode Salg er et salgstreningssystemet, hvor man kan måle resultatene for seg selv og sine medarbeidere. Som leder får man en Learning Manager, hvor man kan følge med hvordan medarbeiderne trener og hvilke resultater de oppnår.